Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

AGRAFA NEWS Η Π.Ο.Σ.Σ. σε συνεργασία με τον Πανελλαδικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Αττικής - Πειραιώς "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ" διοργανώνουν την κοπή της Βασιλοκλούρας - Μπουκβάλας 2018 για το καλό του χρόνου που ερχεται.

Η Π.Ο.Σ.Σ. σε συνεργασία με τον Πανελλαδικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Αττικής - Πειραιώς "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ" διοργανώνουν την κοπή της Βασιλοκλούρας - Μπουκβάλας 2018 για το καλό του χρόνου που ερχεται.
Σας προσκαλούμε στο διήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 με Σαρακατσάνικο γλέντι στην αίθουσα εκδηλώσεων Belvedere στο Περιστέρι, καθώς και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 με την κοπή της Βασιλόκλουρας - Μπουκβάλας, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο "Σπύρος Λούης" στο Μαρούσι (έξωθεν Ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου).
Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί το νέο χρόνο με έθιμα και αφηγήσεις των Σαρακατσαναίων, να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω και να διηγηθούμε και εμείς ιστορίες στους νεώτερους, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, αλλά και στους φίλους των Σαρακατσαναίων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
Ελάτε να δούμε πως οι Σαρακατσάνες σχεδίαζαν με τα δάχτυλα, το πιρούνι, το μαχαίρι και το φλιτζάνι τα κεντήματα στη βασιλόκλουρα και τι συμβόλιζαν αυτά τα κεντήματα.
Ελάτε να κατεβάσουμε από τον γιούκο τις γιορτινές φλοκάτες και τα υφαντά.
Ελάτε να κάνουμε μαζί αυτό το οδοιπορικό, για να θυμηθούν οι παλαιοί και να διδαχθούν οι νέοι, τις ιστορίες των παππούδων, των γιαγιάδων μας και να κρατηθούν από τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, ώστε να διαιωνίσουμε το κομμάτι της παράδοσης των Σαρακατσαναίων.
Καλή αντάμωση!